Mali malterzer po imenu Ampula blauh that jazz, iz Ukrajine, osvojila je glavnu nagradu na  međunarodnoj izložbi pasa , održanoj 1.maja u Vranju.

Ova osamnaestomesečna maltezerka ponela je nagradu „Best in show“ i u konkurenciji od preko 200 pasa, donela prestižnu nagradu svojoj gazdarici.

Na zvaničnom proglašenju prvo mesto pripalo je takođe pomenuto belom maltezeru, a na postolju pored pobedničkog našao se dalmatinac, dok je treće mesto pripalo rotvajleru.

Za najlepšeg mladog psa sudije su se dvoumile između zlatnog retrivera i rotvajlera. Uz ogromnu podršku publike, pobedu je odneo rotvajler koji je tu nagradu već uzeo i na ovogodišnjem CACIB u Skoplju.

Delgat takmičenje, Ratibor Cekić kazao je da iako ova izložba ima revijalan karakter polako se razvija u jedno ozbiljno takmičenje.

„Ne zaostajemo mi toliko za velikim takmičenjima kakva se recimo održavaju u Velikoj Britaniji, dosta toga je urađeno, napredujemo svakom godinom sve više, ali nam još uvek hvali taj nivo organizacije koje se sprovode po svetu“ kazao je Cekić na izložbi.

Sedma po redu Međunarodna izložba pasa svih rasa održana je tradicionalno u Gradskom parku u Vranju uz učešće takmičara iz Austrije, Portugala, Rusije, Makedonije, Poljske i Kosova.

CACIB 2016 BISCACIB2016-SUPERBIS